С високи заплати и без имоти.  Така изглежда финансовото състояние

...
С високи заплати и без имоти.  Така изглежда финансовото състояние
Коментари Харесай

До 8000 лева стигат заплатите на шефовете на държавните медии |

С високи заплати и без парцели. 

Така наподобява финансовото положение на шефовете на държавните медии Българска национална телевизия, БНР и Българска телеграфна агенция, съдейки по оповестените годишни заявления на хората на висши обществени длъжности.

Декларациите за интервала 1 януари-31 декември 2019 година са качени в онлайн регистъра на КПКОНПИ.

Генералният шеф на Българска национална телевизия Емил Кошлуков е заявил доходи от 55 985 от заплати за 2019 и още 14 821 лв. по трудови връзки отвън заеманата служба. Той бе определен за началник на малкия екран през юли същата година. Кошлуков е заявил банкови влогове със спестявания от заплати и заем за 52 000 лв.. Няма коли и парцели на свое име, нито присъединяване във компании.

Новоизбраният през 2019 общоприет шеф на БНР Андон Балтаков е отпред на радиото от началото на 2020-а, само че също предстои на доклад на имуществото, въпреки предходната година да не е заемал обществена служба. Според декларацията му той и брачната половинка му имат къща и жилища в Сандански и Кърджали, добити през 90-те, както и лек автомобил BMW, купен през 2017 година в Съединени американски щати със заем за 62 000 лв.. Семейството има дребен влог и изплаща два студентски заема на името на двамата съпрузи. Има и инвестиции в персонални фондове. Тъй като през 2019 година Балтаков не е бил на обществена позиция, в декларацията не са посочени годишните му приходи.

Генералният шеф на Българска телеграфна агенция Максим Минчев не е заявил парцели и коли на свое име. В декларацията си той е вписал само влог със спестявания от заплати и годишен приход от заплата в размер на 96 962 или приблизително 8080 лв. месечно.

Новоназначеният ръководител на Съвет за електронни медии Бетина Жотева (на тази позиция от май 2020) е заявила за 2019-а (тогава редови член на медийния регулатор) приход от 52 197 лв. (4349 лв. месечно) и заем за лизинг на автомобил. София Владимирова, която бе ръководител на Съвет за електронни медии пред 2019-а, е декларирала 44 436 лв. годишен приход от заплата. Тя е вписала и потребителски заем, няма парцели и коли на свое име.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР